Transferdruk

Transferdruk

Het drukproces

Transferdruk is eigenlijk een indirecte manier van zeefdrukken, ideaal voor meerkleurendruk van grotere textieloppervlaktes. Met indirect bedoelen we dat de opdruk per kleur middels zeefdruk op transferpapier wordt aangebracht. Hiervoor wordt flexibele Plastisol inkt gebruikt.

Over de natte inkt wordt een poeder (granulaat) gestrooid waarna de transfers in de hete droogtunnel worden gedroogd. Door de hitte wordt het granulaat een lijmlaag.

Onze drukkerij beschikt over diverse soorten transferpersen. Zo hebben we speciale transferpersen voor het bedrukken van caps en speciale persen voor het bedrukken van vlakke textielsoorten als shirts. En elke textielsoort vraagt om een eigen transfertijd en -temperatuur.

De opdruk op de zogenoemde transfers (in spiegelbeeld) wordt uitgeknipt en op de gewenste plek op het drukoppervlak gelegd. Daarbovenop wordt een schutblad gelegd om het te bedrukken relatiegeschenk te beschermen. De opdruk wordt tenslotte middels een transferpers onder druk en warmte op het relatiegeschenk geperst/ gelijmd.

Tot slot wordt het transferpapier en het schutpapier verwijderd en is de opdruk op jouw relatiegeschenk een feit.

Voorbeelden

Hieronder zie je een paar voorbeelden van relatiegeschenken waarbij transferdruk wordt toegepast. Wanneer je op de afbeelding klikt, ga je naar de bijbehorende categorie.