Tampondruk

Tampondruk

Het drukproces

Tampondruk is een drukmethode waarbij vele soorten, hele kleine en niet vlakke relatiegeschenken bedrukt kunnen worden. Met tampondruk kunnen we jouw huisstijlkleuren vrijwel exact benaderen.

Dat tampondrukken doen we simpel gezegd met behulp van een soort stempelmachine. Die stempel van siliconen wordt een tampon genoemd. De inkt wordt via de tampon op het drukoppervlak overgebracht.

Of meer gedetailleerd:

Jouw logo en/of tekst wordt door onze grafische afdeling bewerkt en/of gezet en voorzien van PMS kleurnummers. Dit zijn internationale unieke kleurnummers. Maak je gebruik van PMS kleurcodes, dan weet je zeker dat jouw huisstijlkleur altijd en overal hetzelfde zal zijn. Let alleen op: de kleuren zullen er op elke pc anders uitzien, afhankelijk van de instellingen.

Nadat de proefdruk door jou is goedgekeurd, maakt de grafische afdeling een transparante film. Onze professionele drukkers mengen ondertussen de inkten volgens speciale recepten om jouw PMS kleur samen te stellen.

Door middel van het belichten van de cliché (een metalen plaatje met kunststof coating), wordt het ontwerp op film leesbaar gemaakt in het cliché. Vervolgens gaat daar een rakel met inkt overheen, waardoor het cliché gevuld wordt met inkt. De tampon (een siliconen drukkussen) wordt op het cliché geperst en neemt de inkt op uit het cliché. Hierna wordt de tampon op het gewenste relatiegeschenk geperst en jouw tekst en/of logo staat op het product.

Bestaat jouw logo en/of tekst uit meerdere kleuren, dan zal per kleur een nieuw cliché gemaakt worden en zal bovenstaande handeling zich per kleur herhalen. Wij beschikken daarom over 1, 2 en 4 kleuren tampondrukmachines.

Afhankelijk van het materiaal van het te bedrukken relatiegeschenk, kunnen wij ervoor kiezen jouw product voor te behandelen met speciale vloeistoffen, zoals ontvetters. Hierdoor ontstaat er een betere hechting van de drukinkten op het te bedrukken materiaal.

Voorbeelden

Hieronder zie je een paar voorbeelden van relatiegeschenken waarbij tampondruk wordt toegepast. Wanneer je op de afbeelding klikt, ga je naar de bijbehorende categorie.