Zeefdruk

Zeefdruk

Het drukproces

Zeefdruk is een eeuwenoude drukmethode geschikt voor het bedrukken van textielproducten met een enkele kleur. Bedrukken in zeefdruk is vooral ook een uitstekende keuze wanneer men grote bedrukkingen op vlakke relatiegeschenken wil laten zetten. Gemiddeld is bedrukken in A4 formaat eenvoudig en in overleg is het zelfs mogelijk om groter te drukken.

Allereerst wordt een stuk fijn gaas over een raamwerk gespannen. We spreken dan van een zeefraam. Het zeefraam wordt voorzien van een lichtgevoelige emulsielaag. Die laag wordt door middel van een transparante film belicht. De op het zeefraam aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen, zodat doorlatende plekken op het raam ontstaan. Daar kan de inkt doorheen.

Onze drukkers brengen de inkt met een rakel op het zeefraam aan en rollen deze inkt uit, waardoor jouw opdruk op het relatiegeschenk zichtbaar wordt. Zo nodig wordt deze handeling herhaald met andere kleuren. In dat geval moet er tussentijds gedroogd worden in een droogtunnel

Omdat dit veel tijd kost raden wij in het geval van meerkleurendruk meestal transferdruk aan.

Uiteraard kun je zelf aangeven op welke positie jouw logo gedrukt moet worden. In het geval van kleding zijn de meest voorkomende posities op de borst en op de rug. Voor tassen wordt de bedrukking vrijwel altijd in het midden geplaatst.

Voorbeelden

Hieronder zie je een paar voorbeelden van relatiegeschenken waarbij zeefdruk wordt toegepast. Wanneer je op de afbeelding klikt, ga je naar de bijbehorende categorie.