Het bestelproces

Onze werkwijze

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest jouw relatiegeschenken met of zonder opdruk te bestellen. Hieronder lichten wij het bestelproces uitgebreid toe.

Het bestelproces kent de volgende stappen:

 1. Kies en bestel jouw product;
 2. Je ontvangt een orderbevestiging via e-mail;
 3. Je ontvangt een digitaal drukvoorstel van onze grafische afdeling;
 4. Jouw bestelling wordt in behandeling genomen;
 5. Jouw bestelling wordt verzonden;
 6. Je ontvangt een factuur.
Winkelwagen 1. Kies en bestel je product
Bestellen bij Stravers is heel gemakkelijk en eenvoudig. Je kunt jouw artikelen met of zonder opdruk per e-mail, via internet of telefonisch direct bestellen. Na ontvangst van jouw bestelling sturen wij je altijd een ontvangstbevestiging via e-mail. Hierin staat een overzicht van de bestelde artikelen. 
Order 2. Je ontvangt een orderbevestiging via e-mail
Wij streven ernaar om binnen 24 uur na ontvangst van jouw opdracht, je een orderbevestiging te sturen. Wij vragen je deze nauwkeurig te controleren en bij eventuele onjuistheden contact op te nemen met de accountmanager.
Drukvoorstel 3. Je ontvangt een digitaal drukvoorstel
Bij bestellingen met opdruk ontvang je van onze grafische vormgever altijd een gratis digitaal drukvoorstel per mail. Op dit drukvoorstel staat meestal een schets van het door jou bestelde artikel met daarop de bedrukking op ware grootte. Bekijk deze goed en laat het ons weten wanneer je denkt dat er iets veranderd moet worden. Wij helpen je er graag bij.
Bestelling 4. Jouw bestelling wordt in behandeling genomen
Na jouw goedkeuring gaan wij over tot bedrukken. Dit doen wij in onze eigen moderne drukkerij en wij kiezen altijd voor de beste druktechniek, passend bij het relatiegeschenk van jouw keuze. Deze drukkerij stelt ons in staat om bedrukkingen van hoogwaardige kwaliteit te garanderen. Onze ervaren drukkers zorgen voor een perfect en optimaal drukresultaat.
Verzending

5. Jouw bestelling wordt verzonden
Wanneer het kwaliteitsteam de check van elk artikel van jouw bestelling heeft afgerond, zal het verpakkingsteam de bestelling klaarmaken voor verzending. Bijna al onze levertijden zijn standaard 10 tot 12 werkdagen. Sommige levertijden wijken af. Kijk daarom bij het relatiegeschenk van jouw keuze wat de verwachte levertijd is. Wil je een indicatie krijgen van de verzendkosten of heb je de artikelen snel nodig? Neem dan contact op met de accountmanager.

Betaling 6. Je ontvangt een factuur
Na het afleveren van jouw bestelling sturen wij je een factuur die binnen 21 dagen voldaan moet worden. In sommige gevallen wachten wij om begrijpelijke redenen met het in behandeling nemen van bestellingen totdat wij de betaling hebben ontvangen.

Meer weten?

Wij hebben hierboven een zo goed mogelijk beeld van onze werkwijze willen geven. Heb je toch nog vragen, ga dan naar onze rubriek veelgestelde vragen. En uiteraard staat onze klantenservice altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden.

Extra info bestelproces

Offerte aanvragen

Het opvragen van een vrijblijvende offerte inclusief het aanvragen van een monster kan eenvoudig via de website. Kijk daarvoor bij het product van jouw keuze. Heb je liever persoonlijk contact, dan staat onze klantenservice uiteraard voor je klaar: 0315-632515. Zij kunnen ook direct jouw bestelling opnemen of je helpen bij het vinden van een product dat niet standaard in ons assortiment zit.

Monsters

Vraag vrijblijvend een (onbedrukt) monster aan van het door jou gewenste relatiegeschenk via onze website of neem contact op met onze klantenservice. Artikelen van enige waarde berekenen wij door. 

Monsters van artikelen uit de actuele catalogus kunnen binnen twee weken in de onbeschadigde, originele verpakking geretourneerd worden. Wij crediteren dan een eventuele nota. Dit geldt niet voor zogenaamde web-only relatiegeschenken.

Prijzen

Al onze prijzen zijn in euro's, excl. verzendkosten, excl. BTW en gelden tot het verschijnen van de volgende catalogus of tot nader order. Invoer- en verwerkingsfouten in deze publicatie verplichten ons niet tot levering.

 • Bedrukkingskosten
  Alle bedrukkingsprijzen die bij onze relatiegeschenken staan vermeld zijn altijd per stuk, per kleur en per zijde. 
 • Startkosten
  Startkosten hebben uitsluitend betrekking op de voorbereiding van het bedrukken van de relatiegeschenken. Hierin zijn onder meer begrepen machine instelkosten en de kosten voor het vervaardigen van drukplaten. Startkosten worden altijd per kleur en per zijde (positie) berekend. 
 • Verzendkosten
  Alle relatiegeschenken worden vanuit het magazijn in Ulft geleverd. Afhaling is ook mogelijk. Indien wij jouw bestelling moeten versturen, zullen wij hiervoor verzendkosten in rekening moeten brengen. Deze zijn uiteraard afhankelijk van de grootte van de zending.
 • Wijzigingskosten
  Indien je na het plaatsen van een order nog iets wilt veranderen (bijvoorbeeld maten, kleuren, aantallen of opdruk), dan zijn wij genoodzaakt hier minimaal € 11,50 wijzigingskosten voor in rekening te brengen.

Minimale afname

Bij het relatiegeschenk van jouw keuze zie je welke aantallen je kunt bestellen (tussenliggende aantallen zijn ook mogelijk). Bedrukte relatiegeschenken hebben altijd een minimale afname. Dit is het eerstgenoemde aantal in onze prijstabellen. Heb je minder nodig, informeer dan naar de mogelijkheden.

Digitaal drukvoorstel

Om druktechnische redenen moeten wij de door jou gewenste opdruk vaak nog aanpassen. Wij ontvangen daarom graag jouw logo als grafisch bestand. Meer informatie over het aanleveren van jouw logo of andere gewenste opdruk lees je hier.  

Na ontvangst van jouw bestelling ontvang je altijd een gratis digitaal drukvoorstel per mail. Dit drukvoorstel is in de meeste gevallen een schets van het door jou bestelde relatiegeschenk met de bedrukking op ware grootte. Of op schaal, maar dan is dit duidelijk aangegeven. Wat wij van je vragen is het drukvoorstel heel zorgvuldig te controleren. Na goedkeuring van het drukvoorstel zijn in de regel geen wijzigingen meer mogelijk. Stravers Promotions B.V. is niet aansprakelijk voor afwijkingen, fouten en/of gebreken die door jou onopgemerkt zijn gebleven in het door jou goedgekeurde drukvoorstel.

PMS kleurcodes

Wij werken met zogenaamde PMS kleurcodes. Als je deze kleurcodes van jouw huisstijl weet, geef die dan aan ons door. Lukt dit niet? Dan is ons grafisch team in staat om de kleuren zo goed mogelijk te benaderen. 

Let op: de kleuren op deze internetsite alsmede in de PMS kleurcode tabel kunnen meer of minder afwijken, afhankelijk van jouw beeldscherm- en systeeminstellingen.

Levering

Na controle van de zending worden de voor jou bedrukte relatiegeschenken met onze vaste transporteur verzonden. Uiteraard laten we je even weten wanneer je jouw bestelling kunt verwachten.

Levertijden

Vrijwel alle relatiegeschenken worden in eigen huis bedrukt, waardoor de levertijden kort gehouden kunnen worden. Bijna al onze levertijden zijn standaard 10 tot 12 werkdagen (na goedkeuring van het drukvoorstel), echter in november en december moet je rekening houden met een levertijd van 10 tot 15 werkdagen. Sommige levertijden wijken af. Kijk daarom bij het relatiegeschenk van jouw keuze wat de verwachte levertijd is of bespreek met onze klantenservice de mogelijkheden. 

Kwaliteitscontrole

Stravers staat voor kwaliteit, zowel van de relatiegeschenken zelf als de bedrukking erop. Op diverse punten in het bestelproces vinden kwaliteitscontroles plaats.  Zo wordt het digitale drukvoorstel zowel door jou als door ons nagekeken. Vervolgens bedrukken wij altijd een eerste exemplaar van het door jou gewenste relatiegeschenk. Dit bedrukte exemplaar wordt door de verkoopafdeling vergeleken met de digitale drukproef en pas na akkoord mag tot bedrukken over gegaan worden. Tot slot vindt bij het inpakken altijd nog een laatste controle van de relatiegeschenken plaats.

Geleverde artikelen kunnen overigens in kleur en/of model een geringe afwijking hebben ten aanzien van het afgebeelde artikel in de catalogus of toegezonden monsters. 

Wij zullen altijd proberen het door jou bestelde aantal relatiegeschenken te leveren. Om productietechnische redenen kan een afwijking van maximaal 10% voorkomen.