Sociaal ondernemen; oog voor de maatschappij

Sociale betrokkenheid staat bij ons al jaren hoog in het vaandel. Wij vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en geven onder meer werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans. Deze unieke collega’s zetten zich iedere dag met ziel en zaligheid in voor ons bedrijf.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Door een lichte beperking hebben ze te maken met een afstand tot de arbeidsmarkt of door een achtergrond is het noodzakelijk om te immigreren. Ook geven wij collega’s de kans om zich te re-integreren na een (langdurige) ziekte. Bij ons krijgen ze die kans en zijn wij trots op de Unieke Achterhoekers die we aan het werk hebben. Deze waardevolle collega’s kunnen zich bij ons verder ontwikkelen. Uit de reacties die we krijgen, merken we dat ze enorm enthousiast zijn om hier aan de slag te gaan en verschillende werkzaamheden met beide handen aanpakken.

Al enkele jaren werken er bij ons naar volle tevredenheid Unieke Achterhoekers. Wij zijn ontzettend trots op deze werknemers, die met veel plezier dagelijks aan het werk gaan binnen ons bedrijf. Als kers op de taart zijn wij genomineerd geweest voor de ‘Unieke Werkgever Award’; een prachtige erkenning voor onze inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Unieke Achterhoekers aan het werk

Wij bieden Unieke Achterhoekers de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen en (weer) met plezier aan het werk te gaan. ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ is een initiatief van Werkbedrijf Achterhoek, een samenwerkingsverband in de regio Achterhoek. Ook wordt er nauw samengewerkt met Werkgeversservicepunt Achterhoek. Het doel is om te werken aan passende banen voor meer mensen.

Lees hier het verhaal van collega Dylan, die bij ons helemaal op zijn plek zit

Prachtige invulling MVO-beleid

Daarnaast hebben wij de kans geboden aan Oekraïense vluchtelingen die na het uitbreken van de oorlog naar Nederland vluchtten. Wij boden ze een mogelijkheid om in Nederland aan het werk te gaan en volop mee te draaien in onze drukkerij. Zo gaven we een unieke invulling aan ons MVO-beleid en boden we een positieve impact voor deze collega’s en de hele samenleving. Ook geven we werkzoekenden die door hun leeftijd niet aan een baan komen – vaak 50-plussers – een kans om onderdeel te worden van ons team. We merken dat we er ontzettend veel voor terugkrijgen; niet alleen gemotiveerde werknemers, maar ook veel enthousiasme en goed werk.

Samenwerking Laborijn

Wij werken ook samen met Laborijn, een werk- en ontwikkelbedrijf voor de gemeenten Doetinchem, Aalten, Montferland en Oude IJsselstreek. Samen streven we ernaar om zoveel mogelijk mensen die nu nog langs de kant van de arbeidsmarkt staan weer aan het werk te helpen. Daarbij gaat het om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maar ook mensen die al langere tijd geen werk hebben. Samen kijken we naar een gepaste oplossing en gaan we het traject aan. Dat geldt ook voor de jobcoaches, die helpen met het vinden, uitvoeren en behouden van een baan.

Bekijk hieronder video's over onze sociale betrokkenheid; de 'Unieke Werkgever Award' en de samenwerking met Laborijn in beeld