Regels wegwerpplastic

Per 1 januari 2023 zijn er een aantal zaken veranderd wat betreft wegwerpplastic. Zo moeten klanten van afhaallocaties, bezorglocaties en supermarkten betalen voor wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Klanten hebben de mogelijkheid om te kiezen voor een herbruikbaar alternatief bij drankjes en maaltijden die ter plaatse worden bereid.

Extra maatregelen

Vanaf 1 januari 2024 worden er aanvullende maatregelen van kracht. Consumptie op locatie - zoals in horeca, evenementen, kantoren, instellingen, verenigingen en sportclubs - zal volledig vrij zijn van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Dit heeft directe invloed op het gebruik van servies, aangezien herbruikbaar servies verplicht wordt gesteld voor het nuttigen van eten en drinken ter plaatse. Als voorbeeld geldt dat vanaf 1 januari 2024 in hotels, cafés of restaurants geen wegwerpbekers of -bakjes met plastic meer worden uitgedeeld; herbruikbaar servies wordt de standaard. Tevens zullen kantoren, bedrijfskantines, scholen, sportclubs, verenigingen en gesloten evenementen per 1 januari 2024 overstappen op herbruikbare bekers en bakjes.

Meerdere opties

De komende tijd verwachten we meer vraag naar herbruikbare mokken en daar kan Stravers perfect op inspelen. Wij hebben een breed assortiment aan servies en voorzien dit graag van een opdruk of een andere bedrukking. Vanaf 1 januari 2024 kun je als kantoor, bedrijf of instelling de keuze maken voor herbruikbare alternatieven, zoals afwasbare kopjes, glazen maar ook hard cups, borden en bakjes. Je kunt ook de gebruiker zelf een bakje of beker laten meenemen.

Wegwerp wordt herbruikbaar

Onze categorie servies is erg breed en je hebt dan ook meerdere opties. Kies voor bijvoorbeeld mokken, glazen of borden. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de doelgroep, het budget en het doel wat je voor ogen hebt. Maak dus de overstap van wegwerp(bekers) naar herbruikbare bekers die je kunt afwassen. Weggooien wordt opnieuw gebruiken. Spoor jouw relaties, klanten en medewerkers aan om ook bewuster om te gaan met het milieu en te kiezen voor milieuvriendelijke materialen.

Festivalbekers en koffiebekers

Als jouw medewerkers of relaties veel onderweg zijn, is het een goed idee om koffiebekers-to-go te laten voorzien van een opdruk. Dat kan een bedrijfslogo zijn, een persoonlijke naam maar ook een reclametekst. Wij hebben verschillende koffiebekers in ons assortiment; van klein tot groot en van thermosfles tot een stevige koffiebeker. Speciaal voor de festivalgangers bieden we ook eventbekers aan die herbruikbaar zijn. Laat je deze voorzien van een full-colour opdruk, dan komt het logo prachtig naar voren.