Logo aanleveren

Het aanleveren van een goed en bruikbaar logo is voor ons zeer belangrijk. Het komt namelijk regelmatig voor dat onze grafische afdeling jouw logo, om druktechnische redenen, moet kunnen aanpassen.

Onder een goed en bruikbaar logo verstaan wij logo’s die bij voorkeur in Illustrator gemaakt zijn en vervolgens zijn opgeslagen als .eps, .ai of .pdf.

Aanlevering teksten

Alle teksten dienen te worden omgezet naar lettercontouren (vector). Indien wij jouw logo en/of tekst nog moeten wijzigen, stellen wij het op prijs dat je de gebruikte lettertypes samen met jouw logo en/of tekst aanlevert. Ben je niet in de gelegenheid de juiste lettertypes aan te leveren, dan zullen wij in ons systeem kijken of wij de lettertypes in ons bezit hebben. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen wij ze zo goed mogelijk benaderen.

Kleuren

Indien jouw logo kleur bevat, dan vernemen wij graag zo mogelijk de bijbehorende PMS (Pantone) codes. PMS kleuren zijn wereldwijde unieke kleurnummers. Het gebruik ervan garandeert je dat jouw logo er altijd en overal hetzelfde uit zal zien. Zijn je kleuren niet opgebouwd in PMS, dan zal onze grafische afdeling de kleuren zo goed mogelijk benaderen. Is jouw logo opgebouwd uit CMYK kleuren, dan zal dit goed lukken. Is jouw logo opgebouwd uit RGB kleuren, dan ontstaan er mogelijk kleine kleurverschillen. Deze zullen wij uiteraard zoveel mogelijk proberen te voorkomen.

Reproductie van jouw logo

Ben je niet in het bezit van een goede afbeelding van jouw logo, dan kun je deze meestal (kostenloos) bij de drukker van bijvoorbeeld jouw briefpapier opvragen. Lukt ook dat niet, dan kun je ons jouw logo digitaal of per post toezenden en zal onze grafische afdeling deze proberen deze te reproduceren. Mogelijk worden hier extra kosten voor in rekening gebracht. Uiteraard overleggen wij dit vooraf met je.

Mocht je nog vragen hebben met betrekking tot de aanlevering van de door jou gewenste opdruk, dan kun je te allen tijde contact opnemen met onze grafisch afdeling, te bereiken via ons algemene telefoonnummer 0315 - 63 25 15.