Bamboe: het milieuvriendelijke alternatief voor plastic

Bamboe-producten hebben grote voordelen. Niet alleen is het materiaal erg milieuvriendelijk – en straalt jouw bedrijf milieubewustzijn uit – ook wordt het steeds vaker gebruikt als vervanger voor hout en heeft het een natuurlijke uitstraling. Bij Stravers vind je tal van bamboe artikelen, die uitstekend geschikt zijn om te voorzien van een mooie opdruk.

Bamboe is één van de snelst groeiende plantensoorten ter wereld. Een aantal soorten kan wel 1 meter per dag groeien! Tegenwoordig worden zelfs de meest opvallende producten gemaakt van bamboe. Denk bijvoorbeeld aan smartphones, fietsen en ook kleding… Ook wij hebben artikelen, die vervaardigd zijn uit bamboe, in ons assortiment. We vertellen je er graag meer over!

Enkele feitjes op een rij:

  • Van alle grassoorten is bamboe de grootste en enige soort die kan uitgroeien tot een bos;
  • Wereldwijd zijn er ruim 1000 verschillende soorten bamboe, waarvan enkelen ruim een meter per dag groeien;
  • Bamboe kan tot wel 30 meter hoog worden;
  • Dit materiaal neemt heel weinig vocht op, waardoor het niet gaat uitzetten of krimpen. De producten blijven dus mooi;
  • Bamboe is erg hygiënisch, het breekt snel bacteriën af. Daarom is het uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld snijplanken.

Bamboe vormt het milieuvriendelijke alternatief voor plastic en wordt bovendien in steeds meer producten verwerkt. Hieronder staan enkele 'groene' producten uit ons assortiment. Ecologisch gezien een uitstekende keuze en bovendien erg functioneel. Wil je bamboe producten laten bedrukken? Dat kan al vanaf 10 stuks.

Schenk aandacht aan jouw merk en laat zien dat je bezig bent met het milieu. Uiteraard sturen wij je eerst een digitaal drukvoorstel toe, zodat je precies kunt zien hoe de opdruk op het product geplaatst wordt. Neem contact op voor alle mogelijkheden. We staan voor je klaar!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Laden...

Laden...