Nationale Buitenspeeldag

Ouders hebben in deze tijdgeest de grootste moeite om hun kinderen naar buiten te krijgen. De lokroep van computer en televisie lijkt sterker dan die van moeder natuur. Maar het is belangrijk, zo niet van levensbelang, dat opgroeiende kinderen van tijd tot tijd eens buiten komen. Dat ze de gerecyclede lucht verruilen voor buskruit en uit de virtuele wereld stappen om met beide beentjes aan de grond in plassen te stampen. Ouders willen nu eenmaal aan het werk gehouden worden met het wassen van ‘speelbroeken’ en het oplappen van beschadigde kleding.

De week na de Buitenspeeldag kruipen de moeders van Nederland dan ook gelukzalig achter de naaimachine. De Nationale Buitenspeeldag is uitgespeeld, de dag waarop diverse initiatiefnemers kinderen stimuleren om buiten deel te nemen aan diverse activiteiten. Door het hele land zal sport en spel de leidraad vormen van het gedachtegoed ‘buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen en erg leuk.’ Leuker zou het zijn wanneer dit initiatief omgezet werd naar een wekelijkse maatregel: wij pleitten namelijk graag voor een buitenspeelwoensdag. Zet het tweede (digitale) leven van kinderen op pauze en laat ze eens lekker met écht speelgoed aan de slag gaan! En ’s avonds is er patat.

Haak als onderneming of ouder ook in op de Nationale Buitenspeeldag en doe ze speelgoed van Stravers.nl cadeau. Wij hebben een breed aanbod speelgoed dat veelal buiten gebruikt moet worden. Laat de meisjes hun heupen losgooien tijdens het hoelahoepen of, voor de meer kunstzinnige, de oprit (van de buurman) verfraaien met een emmertje stoepkrijt. De jongens gaan liever naar het trapveldje waar een belangrijke wedstrijd gespeeld wordt, véél belangrijker dan op tijd thuis zijn voor het eten. Waar die hoopjes kleding anders tot verwarring leidt, zijn er nu ook opvouwbare goals op de markt die een scheidsrechter overbodig maakt. Al onze producten zijn CE-gekeurd, waardoor kindvriendelijk, en te bedrukken met je bedrijfsnaam en/of –logo. Als de kinderen eenmaal hun weg naar buiten hebben gevonden is een Nationale Binnenspeeldag niet ondenkbaar meer.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Laden...

Laden...