Cottover gives you the option to choose a fair product

Cottover is een Zweeds kledingmerk met een duurzaam assortiment kleding, geproduceerd voor mens en milieu. Ze zijn gericht bezig met het hergebruik van katoen waarbij Fairtrade een belangrijk aspect is. Het merk werkt enkel met 100% biologische katoenen kleding. De kleding is met zorg vervaardigd. De duurzame kleding wordt gecontroleerd en gecertificeerd door GOTS: Global Organic Textile Standard, een internationaal label voor biologisch textiel. Met een GOTS-label ben je er zeker van dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Het geeft onder meer aan dat de textielvezels afkomstig zijn uit de biologische landbouw en er wordt gekeken naar de arbeidsomstandigheden van de werknemers. Daarnaast is Cottover betrokken bij verschillende projecten met het doel de wereld beter maken. 

11 artikelen

11 artikelen

Certificaten duurzame kleding

De kleding die we kopen heeft wereldwijde impact. Wat wij als consument kopen, maakt het verschil. Wil jij bijdragen aan dit verschil? Kies dan voor kleding van het merk Cottover. Het merk Cottover beschikt over verschillende ecologische keurmerken. De kleding is gelabeld met GOTS, OEKO-TEX, het Nordic Ecolabel en beschikt over het Fairtrade-certificaat.

OEKO-TEX is een internationaal certificeringssysteem voor textielgrondstoffen en kleding dat waarborgt dat het eindproduct geen gevaarlijke chemicaliën bevat. Het Nordic Ecolabel certificeert producten en houdt rekening met de milieubelasting in de hele levenscyclus – van grondstof tot gebruik. Daarnaast stelt het label ook eisen aan de werkomstandigheden. Fairtrade is een internationaal merk dat de katoen in kleding certificeert en tegelijkertijd de armoede onder katoenboeren bestrijdt door middel van eerlijke handel.

Kleding van Cottover bedrukken

Binnen ons bedrijf ondernemen we maatschappelijk verantwoord. Het merk Cottover is dus een goede toevoeging aan ons brede assortiment. De collectie van Cottover bestaat uit verschillende soorten kleding voor dames en heren, zoals T-shirts, blouses, vesten en truien. De bedrijfs- en promotiekleding kunnen bedrukt worden naar wens. We kunnen er een eigen bedrukking of borduring aan toevoegen, welke kan bestaan uit een naam, logo of tekst. Wil jij als bedrijf of organisatie ook je steentje bijdragen aan duurzaam ondernemen? Kies dan voor kleding van Cottover.

Contact

Heb je vragen over het laten bedrukken van duurzame kleding? Neem contact met ons op. Wij vinden persoonlijk contact belangrijk. Stuur een e-mail of bel naar 0315-632515.

Laden...